Manon van Essen

https://www.7ditches.tv/foto/ManonVEssen.png Manon van Essen (25) kocht vier jaar geleden het failliete PrintPersonal om in de behoefte aan handgeschreven kaarten op internet te voorzien. Na Nederlandse klanten als TNT en Greetz hoopt ze ook het buitenland voor zich te winnen met haar eigen software.

Van Essen deed tijdens haar studie Communicatie onderzoek naar online wenskaarten. Met de opmars van digitale kaarten gaat in haar ogen de persoonlijkheid van een handgeschreven boodschap verloren. Maar mensen houden van handgeschreven kaarten.

Van Essen koopt met hulp van investeerder Farma Group, het bedrijf waar haar vader directeur is, PrintPersonal. Ze ontwikkelt bovendien eigen software, Handwriter, dat van een eigen handschrift een lettertype maakt.

Van Essen wint de businessplan competitie van New Venture en bestormt met 25.000 euro aan prijzengeld de consumentenmarkt. Handgeschreven tekst kan behalve op wenskaarten, bijvoorbeeld ook op t-shirts en in foto-albums worden geprint. Daarnaast ontwikkelde Van Essen het liefdesbrievenplatform BRIEFvoorjeLIEF.

​De jonge ondernemer strikte onder andere Peugeot, TNT , Office Depot en Greetz als klant en zette eerste stappen in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 4 november 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten