Tinkebell

https://www.7ditches.tv/foto/tinkebell.jpg Tinkebell is een is een controversiële Nederlandse kunstenares, die vooral bekend is om het verwerken van dieren in haar werken.

In 2005 studeerde zij af aan de afdeling design van het Sandberg Instituut te Amsterdam. Nadat ze eerder al - in 2004 - voor enige controverse had gezorgd door een handtas te maken van het bont van haar kat, die ze eigenhandig de nek omdraaide en vilde, en in 2007 een zestigtal pluizige kuikentjes door een versnipperaar haalde uit protest tegen het uitroeien van kuikenhaantjes door de bio-industrie, liet de Nederlandse kunstenares Tinkebell in Galerie Masters in Amsterdam in 2008 onder de noemer 'Save the Pets' zo'n 95 hamsters in hamsterballen, een soort rollende plastieken knikkers, ronddollen.

iertegen werd klacht ingediend door de dierenrechtenorganisatie Comité Dierennoodhulp in Amsterdam en het kwam tot een proces wegens dierenmishandeling. 

​In de documentaire ‘Save Our Children’ gaat Tinkebell in gesprek met experts over de gevolgen van het dreigende fosfaattekort. Het tekort wordt gezien als een van de belangrijkste oorzaken van de dreigende voedselcrisis. De gesprekken met de experts in de documentaire heeft Tinkebell doen besluiten zich te laten steriliseren.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 5 oktober 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten