Monique Collignon

https://www.7ditches.tv/foto/MoniqueCollignon.jpg Monique Collignon (50) is een Nederlandse modeontwerpsterr, bekend om chique couture voor de vrouw. In de zomer van 2013 ging Collignon failliet. Naar eigen zeggen ontwierp Collignon al vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden.

Op haar vijfde maakte ze haar eerste poppenkleertjes, met als grootste inspiratiebron de Franse designer Coco Chanel. ‘Ik wilde een Coco worden’, wist de Schiedamse al vanaf haar pubertijd. Ze deed de modeacademie in Rotterdam en ontwierp in het begin van haar carrière vooral sportkleding. Daar kwam begin jaren negentig verandering in, toe ze haar eerste haute couture collectie maakte en zich vestigde in Amsterdam.

Collignon bouwde snel een solide naam op in de wereld, in zowel binnen als buitenland. Omdat klanten soms moesten vechten om een kledingstuk besloot ze daarnaast prêt-à-porter collecties te ontwerpen om aan de vraag te kunnen beantwoorden.

​Collignon staat bekend om haar doorzettingsvermogen en creativiteit. Het leverde haar in 2010 een Dutch Designer of the Year Award op.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 5 oktober 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten