Failliet | Bas Westland | e-people

Archive | 3 september 2012, Amsterdam | Publicatie: 7 september 2012
Bas Westland ging met zijn bedrijf e-people door een faillissement. In Failliet praat hij open over deze fase in zijn leven en wat er allemaal mis ging.
Maar hij praat ook over de lessen die hij heeft geleerd en wat hij daar vandaag de dag allemaal mee doet.

(Met dank aan Feniks Campagne)

Bas Westland

Bas Westland  Ik ben geboren in 1964 in Tilburg, heb daar tot 1995 gewoond en dat kun je nog steeds horen. Daar schaam ik me overigens geen millimeter voor nu ik in het mondaine Amsterdam woon samen met mijn vrouw Lonneke, kinderen Abel (2000) en Katrijn (1997) en de cavia’s ZZ en Tup.

Onderwijs

Na gesjeesd te zijn op de TU in Delft (Lucht- & Ruimtevaarttechnologie) ben ik tijdens mijn vervangende dienstplicht op het Arbeidsbureau (tegenwoordig UWV Werkbedrijf) op het idee gekomen om iets met mensen en werk te gaan doen. Daar zag ik hoeveel impact het wel of niet hebben (van een bepaald soort) werk op het leven en welzijn van mensen heeft. Op basis van die praktijkervaring heb ik vervolgens een studiekeuze gemaakt (wat meer mensen zouden moeten doen) voor de Academie Mens-Arbeid (nu Fontys) waar ik in 1989 afstudeerde in de P&O-variant.

Werk en ervaring

De eerste 10 jaar van mijn werkzame leven heb ik als P&O-er/HR-man (wat je wilt) gewerkt bij 5 verschillende werkgevers (ja, ik ben een echte hopper). Na 10 jaar besloot ik om een carrière switch te maken. Ik merkte dat ik me steeds moeilijker kon opladen voor een nieuwe HR baan, dat ik het frustrerend vond om te adviseren en niet aan de knoppen te zitten. Daarnaast wilde ik wat met mijn commerciële kant gaan doen (Veel gehoorde opmerking: “Bas, als je ooit nog eens wat anders gaat doen, ga dan de verkoop in!”). Na een overstap naar Brunel in 1999 waar ik een tweetal commerciële managementfuncties heb bekleed, ben ik eind 2000 met een tweetal investeerders e-people gestart. Qua timing was dat natuurlijk niet de beste keus, maar nu, 11 jaar later en door twee crises heen, weet ik dat ik een ondernemer ben. Ik heb nog nooit zo lang voor één baas gewerkt als nu voor me zelf! Voor een full resume check out mijn Linkedinprofiel. Op Twitter kun je me volgen via @basw.

Specialiteiten

Recruitment, Headhunting, Executive Search
Linkedin Training, LinkedIn Workshops, LinkedIn Consult
Spreker, Key Note Speaker, Dagvoorzitter over Ondernemerschap, Sociale Media, Recruitment Innovatie
Vacatures, CV’s, Kandidaten
Lees meer over Bas Westland.